Trinn 1: Samarbeidsmøte - oppstart
Gjennomfør samarbeidsmøte for foresatte/barnet/ungdommen og tjenester som skal bidra med tiltak på nivå 2. Presenter saken.
Samarbeidsmøte: To eller flere tjenester/instanser koordinerer innsatsen slik at alle arbeider etter felles målsetninger og er kjent med hverandres innsats.
Avgjør hvem som skal være stafettholder videre, med ansvar for møteledelse, referat og oppdatering av stafettloggen.
Få nytt elektronisk samtykke fra ungdommen eller foresatte.
Verktøy:
Trinn 2: Samarbeidsmøte - planlegg tiltak
Når saken er presentert for nettverket, er neste punkt på dagsorden å planlegge aktuelle tiltak. Skriv tiltakene som skal gjennomføres inn i stafettloggen: -Få med hvem som har ansvar for hvert enkelt tiltak.
Til slutt i samarbeidsmøtet avtaler dere tidspunkt for evalueringsmøte.
Verktøy:
Trinn 3: Iverksett tiltak
Gjennomfør avtalte tiltak på aktuelle arenaer. Bruk stafettloggen til dokumentasjon.
Forbered evalueringsmøtet. Husk at barnet har rett til å si sin mening i alt som vedkommer det, og at barnets meninger skal vektlegges. Avklar hvem som har ansvar for å snakke med barnet/ungdommen i forkant av evalueringen, for å få hens egen opplevelse av endring.
Verktøy:
Trinn 4: Evalueringsmøte – drøftingsdel
Gjennomfør evalueringsmøte, der alle involverte parter drøfter i hvilken grad tiltakene har ført til at barnets/ungdommens situasjon har endret seg.
Det er viktig å få med barnets opplevelse av endring. Barnet har rett til å si sin mening i alt som vedkommer det, og hens meninger skal vektlegges.
Verktøy:
Trinn 5: Evalueringsmøte - beslutning om veien videre
På bakgrunn av evalueringen dere har gjort, fatt en beslutning på veien videre.
Det er tre mulige utfall av evalueringen:
Tiltakene har hatt ønsket effekt, det er ikke lenger grunn til å bekymre seg.
- Avslutt saken.
Tiltakene har hatt effekt, men dere er fremdeles ikke i mål og arbeidet fortsetter.
Eller
Dere ser at tiltakene ikke har hatt ønsket effekt, men vurderer at det kan iverksettes andre tiltak innen egen tjeneste.
- Gå tilbake til nivå 2-trinn 2(klikk og gå tilbake til nivå 2 – trinn 2)
Tiltakene har ikke hatt ønsket effekt, og dere ser at det er behov for hjelp fra eksterne tjenester og drøfter videre innsats.
- Bestem aktuelle samarbeidspartnere, lag henvisning/melding til disse, og kall dem inn til møte på nivå 3. Stafettholder kvalitetssikrer korrekt henvisning/melding (om saken blir løftet videre opp på nivå 3, er det viktig å få samtykke fra foresatte til å involvere eksterne samarbeidspartnere).
NB! Barnet har rett til å si sin mening i alt som vedkommer det, og hens meninger skal vektlegges.
Verktøy:
NB: Ved mistanke om vold eller overgrep, ta direkte kontakt med politi 02800 eller Statens Barnehus 48 88 74 64 (dagtid).