Sammen om et trygt og hyggelig uteliv i Nesna kommune

Utelivsbransjen, politiet og Nesna kommune forbereder seg på årets sommersesong! De var nylig samlet til et bransjemøte for å bli enige om hvordan sammen skape gode rammer for årets sommersesong.

Partene er opptatt av et godt samarbeid for at alle skal kunne føle seg trygge og ha gode opplevelser når de besøker serveringsstedene på Nesna. Fokus for gruppa  er å sammen jobbe for å skape et hyggelig og trygt uteliv. Det gjelder politiet, kommunen, bransjen, og hver og en som besøker utestedene. 

Det hevdes et ønske om at alle skal føle seg trygge, og at det skal være en positiv opplevelse å være gjest ved utestedene i kommunen.

Utelivsbransjen, politiet og Nesna kommune oppfordrer alle til å lytte til rådene. Om en bartender sier at du har fått nok, så er ikke det for å ødelegge kvelden din. De har ikke lov til å skjenke alkohol eller la deg være i lokalet hvis du er synlig påvirket. Utestedene ønsker å gi alle gjestene gode opplevelser i sommer. Får du beskjed om at du har fått nok, er det nok på tide å gå hjem…

- Gå ut og kos dere, men drikk med måte! Respekter grensene som de ansatte på utestedene setter. Sammen skaper vi et trygt lokalmiljø for alle!

Nå som båtsesongen også er i gang,  er det viktig å minne om at ansvarlighet gjelder også på sjøen. Les mer om promillegrenser for båtkjøring på avogtil.no.

Hva sier loven?

  • Det er forbudt å skjenke alkohol til en person som er åpenbart påvirket eller skjenke noen på en slik måte at den kan antas å bli det jf. alkoholloven § 8-11 (lovdata.no).
  • Personer som er åpenbart påvirket av rusmidler skal heller ikke oppholde seg i et skjenkelokale jf. alkoholforskriften § 4-1 (lovdata.no).

Kjennetegn på åpenbart påvirket

  • Forstyrrer andre kunder
  • Annen oppførsel som avviker fra forventet atferd i en slik situasjon
  • Er uoppmerksom
  • Sjangler og har problemer med å gå rett, kan være slepphendt
  • Har vanskeligheter med å holde balansen, for eksempel stå oppreist eller sitte på en stol
  • Har vanskeligheter med å feste blikket, snakker utydelig og snøvler, eller er spesielt høyrøstet
  • Sover eller dupper av


Kilde: Helsedirektoratet
 

På bildet: Bakerste rad fra venstre: Hogne Rosø fra Politiet, Ranveig Lauritzen fra Familietjenesten, Hanne-Marit Vilhelmsen Haug fra Nesna mottak, Torill Myrbostad, personalleder Nesna kommune. Nederste rad fra venstre: Kristian Sivertsen fra Raus bryggeri, Viktoria Åsmo fra Topcamp Havblikk, Birgit Sivertsen Holmen fra helsestasjonen, Aso Zadeh fra Zadeh Grillkjøkken.