Næring i Nesna

Nesna har et variert næringsliv med ulik profil.

De største bedriftene og arbeidsplassene

De største privatebedriftene er Gabbro Nor på Tomma som driver innen mineraluthenting/bergverk, Tomma laks innen havbruk, Westcon Helgeland innen skipsreparasjon og modulproduksjon for offshore.

Nord universitet studiested Nesna og Nesna kommune er de største offentlige arbeidsplassene. 

Variert næringsliv

Innen reiseliv driver Topcamp Havblikk en av Nord-Norges største campingplasser og er selve navet i reiselivet på Nesna. Det er også mange spennende mindre reiselivsbedrifter innen opplevelsesturisme. Visit Nesna har rib-turer og ørnesafari, Helgeland kajakk, Hav og fritid og Friluftsguiden Helgeland har kurs og utleie av kajakk, samt guiding. Litlehaug på Hugla, Tomma hytteutleie og Vikholmen havfiske driver innen fisketurisme.

Mat og drikke serveres på kafeen Smak og behag, restaurant og bar Brygge 66, Nesna kafé og Grillkjøkken , eller restauranten Aurora på Havblikk. Raus Bryggeri produserer og serverer lokalt øl. Det kan også nytes hos puben Go-hjørnet. For bilreperasjoner eller bildeler kan en snakke med Nesna mekaniske eller Nesna motorverksted. For landbruksprodukter eller utstyr kan Nesna innkjøpslag eller Nesna mekaniske kontaktes.

For hjelp til logistikk eller frakt av større gjenstander til Nesna og fra Nesna bistår Nesna Terminalen.

Innen bygg og håndverk finner vi Byggtorget Nesna, Sinus elektrikere, snekkerfirmaene Hartleb Snekkeri og Vy Bygg. Nesna maskinstasjon og Mehus Maskindrift leverer grunnarbeid, graving og brøyting. Nesnastasjonen leverer drivstoff og detaljhandel innen motorrelaterte produkt.

Nesna har sitt eget teknologiske sentrum via bedriftene Seatech Invent, som hovedsakelig leverer utstyr til havbruksnæringen, Goodtech som driver innen automasjon, robotikk og programmering og Pharmaq fishtec som bygger vaksineringsroboter til havbruksindustrien.

Det er matbutikker på Handnesøya, Sura handel og Tomma, Tomma handel. På tettstedet finnes Coop Prix og Spar. Det finnes også vinmonopol, frisør, blomsterbutikk og byggvarer på Coop-senteret.

Etableringer på gang

Nesna har mange spennende etableringer på gang. Først ut er Norcod innen torskeoppdrett og Arctic Seafarm som skal produsere laks på land. Westcon Helgeland arbeider målrettet for å produsere understell for flytende havvind og også montering av flytende havvindturbiner.

Trenger du lokaler til din etablering? Næringsareal Langsetvågen er et regulert industriareal i Nesna, men også Nesna Eiendom ved Remy Oddøy leier ut både produksjonslokaler og kontorfasiliteter. Nord universitet vil også kunne leie ut kontorer.

Omstilling

Omstilling Nesna har omstillingsmidler for å bidra til å skape nye og spennende arbeidsplasser. Næringsavdelingen kan hjelpe med nettverk, informasjon og kontakt. Vi bistår gjerne og kan bistå til møter og besøk i kommunen.

Kontakt oss

Halvor Hilmersen
Programleder omstilling
E-post
Telefon 75 06 70 29
Mobil 93 24 84 41

Om du vil, kan du bestille et møte med meg, enten på kommunehuset, via teams eller per telefon.

Book en avtale