Ny i Nesna

Ny i Nesna

Velkommen til Nesna!

På tettstedet finner du det meste du trenger, innen dagligvarer, blomster og gaver, bygg- og jernvarehandel samt frisører og bensinstasjon.
Det er tre barnehager på stedet, som alle er lokalisert sentralt. På Nesna kan du ta din utdanning fra barnehage til mastergrad: Nesna skole, Kristen Videregående skole og Høgskolen i Nesna. Kommunen tilbyr også Norskopplæring og grunnskole for voksne.

Nesna er et sentralt kommunikasjonsknutepunkt, med hurtigbåtforbindelse til Bodø og Sandnessjøen, samt Lurøy og Træna. Det er fergeforbindelse på riksveg 17 til Levang, og til de tre øyene i kommunen: Hugløy, Handnesøya og Tomma. Flere ganger daglig er det bussforbindelse til Mo i Rana, og kun én times reisevei til 3 flyplasser. Nesna har daglig anløp av hurtigruten, både på nord og sør.

Bildet viser studentboligene på Demmabakken

Her er gode bomuligheter: Studentboliger i regi av Studentsamskipnaden i Nesna samt et stort privat marked. Kommunen har i tillegg et antall utleieboliger. For turisten kan vi anbefale Havblikk Camping.

På stedet finnes mange aktive lag og foreninger innen idrett og kulturliv. Som eksempel kan nevnes et akivt idrettslag med tilbud innen for eksempel fotball, håndball, badminton, svømming, skytterlag, hornmusikk, historielag, bridgeklubb, hagelag, turlag og kor.

Kommunen har svært gode muligheter for fysisk aktivitet og friluftsliv, med kort vei fra fjell til fjære. Mange turløyper er merket, og det er gode muligheter for havfiske og kajakkpadling. Småbåthavna er stor, og har gode fasiliteter for gjester.

Turforslag og aktiviteter finner du her: Polarsirkelen Friluftsråd og Nesna på Ut.no

Sist redigerttirsdag, 13 oktober 2015 23:50

Logg inn