Kokepåbud - drikkevann - opphevet

Nesna kommune informerer:

Nesna kommune melder nå om at kokevarselet for Nesna vannverk nå er opphevet fra mandag 15.06.2020 . Det er tatt  vannprøver av ledningsnettet på Nesna torsdag og fredag. Begge prøvene viser ingen spor av bakterier. Det er dermed ikke behov for å koke vannet før bruk.

Det innføres kokepåbud i kommunen på grunn av påvisning av E-coli i drikkevannet. Dette gjelder abonnenter som er tilknyttet det offentlige vannverket. De som ikke er tilknyttet offentlig ledningsnett kan bruke vannet som normalt. Det ble påvist E-coli i drikkevannet ved en rutineprøver.

Nesna kommune følger rådene fra FHI (folkehelseinstituttet) og mattilsynets krav til oppfølging ved påvisning av E-coli.

Se FHI sine anbefalinger ved å følge denne linken: https://www.fhi.no/ml/drikkevann/nasjonal-vannvakt/rad-om-kokevarsel-ved-forurensning-/

Kommunen sender nye prøver for å verifisere bakteriekulturen. Når vi har mottatt 2 prøver som ikke viser infisert vann vil kokepåbudet bli opphevet.

Dersom du ikke mottar sms fra kommunen anbefaler vi at du går inn på www.varslemeg.no og oppdaterer din kontaktinformasjon.

Sist redigertmandag, 15 juni 2020 13:09