Nyheter

Coronavirus: Informasjon fra kriseledelsen 18.03.2020

Informasjon fra kriseledelsen 18.03.2020

Nesna kommunes kriseledelse møtes daglig for å sikre trygge tjenester og informasjon til alle våre innbyggere.  Det vil komme oppdatert informasjon jevnlig som legges ut på kommunens hjemmeside.

I dag 18. mars er det bekreftet et en person har testet positivt i Rana kommune. Kommuneoverlegen i Rana har god oversikt over situasjonen knyttet til korona og det er tett samarbeid mellom kommuneoverlegene i regionen. I Nesna kommune er det tatt totalt 10 prøver. Fire av disse prøvene er dokumentert negative, og resultatet på de resterende er ikke klar ennå. Nesna kommune har som hovedmål å hindre at smitten kommer til Nesna, og har derfor iverksatt en rekke tiltak.

I forbindelse med pågående pandemi har Nesna kommune vedtatt skjerpede krav til karantene for reisende i Nesna kommune. 

  • Alle som har kommet til Nesna fra en kommune (eller et land) utenfor Helgeland fra og med 14. mars skal i karantene i 14 dager fra innreisetidspunkt. Det vil si at også innreisende fra Sverige og Finland skal i karantene.
  • Alle som har kommet fra fylkene Oslo, Viken, Rogaland og Vestland fra og med 9. mars skal i 14 dagers karantene fra innreisetidspunkt.
  • Alle som har kommet fra et land utenfor Norden fra og med 27.februar skal i 14 dagers karantene fra innreisetidspunkt.

Det presiseres at de nye karantenebestemmelsene er strengere enn de nasjonale og er gjeldende i Nesna kommune.  Brudd på karantenereglene kan medføre straffeansvar.

Lenke til lokal forskrift/vedtak: https://www.nesna.kommune.no/nyheter/item/933-vedtak-om-karantene-for-besokende-i-nesna-kommune  

Vi ber dere lese følgende lenke til råd om hjemmekarantene fra folkehelseinstituttet https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-til-personer-som-er-smittet-eller-har-vart-utsatt-for-smitte/rad-til-personer-som-er-i-hjemmekarantene/

De som har hytter, campingvogner og lignende som ikke er hjemmehørende i Nesna anmodes om å ikke reise til eller oppholde seg på fritidsboligen sin.

  • Legekontoret opplever for tiden svært stor pågang av henvendelser. Vi anmoder derfor om å ikke kontakte legekontoret med mindre du er syk.

o   Ved behov for akutt helsehjelp, ring legevakt 116117

o   Ved fare for liv og helse, ring 113

o   Nasjonal informasjonstelefon 815 55 015

  • Sentralbordet vil være betjent fra 09:00 til 15:00 mandag til fredag fra om med tirsdag 17. mars. Telefonnummer 75 06 70 00.
  • Skriftlige spørsmål kan sendes på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Har du helsefaglig bakgrunn og jobber med noe annet nå? Eller har du annen kompetanse og er tilgjengelig for tjeneste hos oss? Ta kontakt med oss via nettskjema påhttps://www.nesna.kommune.no/nyheter/item/934-coronavirus-registrering-av-tilgjengelig-personell

Lenke til regjeringen: https://www.regjeringen.no/no/tema/helse-og-omsorg/innsikt/koronavirus/id2692388/

Lenke til helsedirektoratet: https://www.helsedirektoratet.no/

Lenke til folkehelseinstituttet: https://www.fhi.no/

Ny oppdatering kommer 19.03 klokka 15.00

Sist redigerttorsdag, 26 mars 2020 10:28

Logg inn

Translate
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu