Nyheter

Tilbud om datahjelp

Bruk av digitale verktøy og tjenester er en del av hverdagen for de fleste. Digital kompetanse er dermed en viktig forutsetning for å kunne delta aktivt i samfunnet; Dette handler om livskvalitet, verdighet, og ikke minst mulighet til å delta på like vilkår i demokratiet.
Grunnleggende digital kompetanse er en viktig forutsetning for at innbyggerne skal kunne ta i bruk de offentlige digitale tjenestene som det stadig blir flere av, og som til dels erstatter direkte kontakt med saksbehandlere og veiledere. Økt bruk av disse tjenestene vil bidra til bedre og mer effektive offentlige tjenester, samtidig som det frigjør ressurser til å utføre andre offentlige oppgaver både sentralt og lokalt.

Nesna kommune har fått tildelt midler til å utforme et kommunalt veiledningstilbud i grunnleggende digital kompetanse. Nesna bibliotek, Frivilligsentralen og kommunens servicetorg har gått sammen om et veiledningstilbud til alle som ønsker veiledning og hjelp til å øke sin digitale kompetanse. Tiltakene er lavterskeltilbud og er åpent for alle.
Biblioteket og servicetorget har åpent for datahjelp to tirsdager hver måned, her kan alle som ønsker det gjøre avtale om digital veiledning. Tilbudet er én-til-én veiledning etter avtale, og de som ønsker hjelp tar med eget utstyr (pc, nettbrett, mobil eller tilsvarende). Vi kan hjelpe med for eksempel e-post, internettsøk, bibliotekets e-tjenester, finne frem på offentlige nettsider, digital bildebehandling, skriveprogrammer, Facebook, e-bøker, apper og andre enkle oppgaver på nettet Vi kan ikke hjelpe med skriving av søknader eller utfylling av skjema, nettbankproblemer eller opprydding av private datamaskiner som har virus eller uønsket programvare.

I tillegg arrangerer Frivilligsentralen datakafé hver måned med fokus på ulike tema som presenteres av innleide forelesere. Dette tilbudet er åpent for alle, og du trenger ikke avtale tid på forhånd. Frivilligsentralen vil annonsere tidspunkt og tema for hver Datakafé, og har du innspill til tema er du velkommen til å melde ønsket til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Velkommen til datahjelp og datakafé - oversikt over datoer og påmelding finner du her: https://www.nesna.kommune.no/filarkiv/oppvekst-og-kultur/236-datahjelp-plakat/file

Sist redigerttorsdag, 11 april 2019 12:38

Logg inn

Translate
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu