Nyheter

Strandryddesesongen er i gang!

Registrer forsøplede områder

I år inviterer Hold Norge Rent til en storstilt dugnad for å kartlegge forsøplede områder. Målet er både å få mer kunnskap om forsøpling og å gjøre det enkelt for frivillige å finne et sted å rydde.
For å legge inn et forsøplet område, gå inn i Ryddeportalen, klikk på kartet og velg Registrer forsøplet område. Les mer om forsøplede områder her.

Strandryddeuka nærmer seg!

Strandryddeuka er Norges største nasjonale dugnad og finner sted 29. april til 5. mai, med ryddeaksjoner både langs kysten og i innlandet langs elver og innsjøer. Da vil frivillige over hele landet ha behov for ryddeutstyr til strandrydding og hjelp til å kvitte seg med avfallet etter sine ryddeaksjoner.

Ryddeportalen

Ryddeportalen er de frivilliges interaktive ryddekart og et nyttig verktøy for kommuner som vil være med på dugnaden mot forsøpling. Her kan kommunen se de frivilliges planlagte og fullførte ryddeaksjoner, og kommunen kan også selv legge ut informasjon om utlevering av ryddeutstyr og mottak av marint avfall.

Ryddeportalen kan speiles på alle nettsider ved hjelp av denne koden:

Slik ser det for eksempel ut hos Hold Midt-Norge Rent: https://www.holdmidtnorgerent.no/hnr/

Ryddepakker

Les mer om ryddepakker og registrer kommunen som distributør her. Alle norske kommuner oppfordres til å bestille ryddepakker i god tid før påske for å garantere levering innen Strandryddeuka er i gang. Se utleveringsstedene i Ryddeportalen som små kuber.

Avfallshåndtering

Vis kommunens innbyggere at dere tar imot marint avfall ved å registrere avfallsmottak i sortere.no. Følg den lille instruksjonsvideoen fra Loop og mottak av marint avfall vil dukke opp i Ryddeportalen som små avfallsdunker.

Refusjonsordningen 2019

Også i 2019 kan alle som har hatt utgifter til transport eller behandling av marint avfall få refusjon for sine utgifter. Det er også mulig å søke om refusjon for transport av frivillige som for eksempel skoleklasser som deltar i ryddeaksjoner.

Husk å ta vare på dokumentasjon og sørge for at aksjonene blir registrert på Ryddeportalen.no. Se mer om årets frister og kriterier for Refusjonsordningen her.

Ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring oss på 40001438 ved behov for mer informasjon!

Sammen rydder vi Norge!

Med vennlig hilsen

Mari Mo Osterheider
Fagleder land og nasjonale prosjekter
Hold Norge Rent
+47 905 69 619

- Sammen rydder vi Norge

https://www.twitter.com/holdnorgerent
https://www.facebook.com/holdnorgerent
https://www.facebook.com/strandryddedagen
https://www.instagram.com/holdnorgerent 

Sist redigerttorsdag, 28 mars 2019 15:26

Logg inn

Translate
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu