Korpset Blanke Messingen fra Handnesøya vinner årets kulturpris!

Årets vinner er en forholdsvis ung Handnesøyværing, som kom til verden i 1994, etter at noen ildsjeler på øya tok initiativ til det.
Denne Handnesøyværingen bidrar til å skape samhold og aktivitet i lokalsamfunnet, og bidrar til integrering, språkopplæring, kulturarrangementer og sosialt fellesskap.
Årets vinner er en levende kulturinstitusjon som bidrar med aktiviteter på øya gjennom hele året; de opptreden på julegrantenningen, i kapellet på julaften og ved å spille ut jula på nyåret. De har konsert i påsken for fastboende og hyttefolk, og de stiller selvsagt opp på 17.mai!
Årets vinner har ifølge et av medlemmene; flat struktur, lav terskel, lavt øvepress og kaffepause hver øving. Det skal være framsnakking og null toleranse for slarv, og alle skal føle seg velkommen.
Årets vinner er altså en 24-åring som for øyeblikket har 13 medlemmer. Prosentvis en meget respektabel andel av befolkningen på øya.

På Handnesøya er det som kjent mange folk fra ulike nasjoner innom for kortere eller lengre perioder. Det har ifølge en annen informant vært russiske sangere som har blitt utmerkede hornister, en tysk felespiller som viste seg å være en fantastisk trommeslager, en amerikansk saksofonist, to tyske klarinettister, en italiener som fikk oppdrag som trommeslager en 17.mai fordi han kunne lese noter og hadde tatt i en tromme før og enda flere til. Alle som kommer til øya blir invitert og involvert, og det er plass til alle i dette korpset!

Den faste besetningen sies å ha et herlig pågangsmot og holder koken jevnt og trutt. Det er en fantastisk gjeng som i høyeste grad gjør et uvurderlig kulturarbeid på øya si. Mange har mye å lære av den innsatsen de gjør både for seg selv og andre som oppholder seg på øya. Det er virkelig noe å være stolt over!

Årets vinner er et symbol på fellesskap, integrering, omtanke og det å ta ansvar for andre og bidra til samfunnet på forbilledlig vis!
Årets vinner er et symbol på inkludering og på hvordan en selv er med på å skape sin egen hverdag positiv og lystbetont.
Årets vinner er i distriktspolitisk ånd og viser at selv om sterke krefter i samfunnet jobber for at folk flest skal bo i byen, så er det i høyeste grad liv laga på bygda!
Noen sa engang at folk flest bor i Kina, vel: På Handnesøya kan man like fullt si at folk flest spiller i korps!

Nesna kommune gratulerer Blanke Messingen med årets kulturpris!