Friluftsskolen – et sommertilbud til barn fra 1.-6. klasse

Arkivfoto - frilutsskolen Polarsirkelen Friluftsråd Arkivfoto - frilutsskolen

20. februar kl. 09.00 åpner Polarsirkelen Friluftsråd opp for påmelding til sommerens fineste eventyr. Friluftsskolen arrangeres i alle Friluftsrådets 7 medlemskommuner.

Polarsirkelen friluftsråd har de siste 9 somrene arrangert friluftstilbud for barn og unge. Etter å ha prøvd ut ulike alternativ ser vi et tydelig og stort ønske om slike friluftsaktiviteter for barn. Lokale tilbud viser seg å sikre god deltakelse også om sommeren, derfor fortsetter vi å arrangere Friluftskoler i samtlige av våre medlemskommuner. Det har resultert i både rask og full påmelding hvert eneste år.

Friluftskolen er et tilbud til unger på barne- og mellomtrinnet. Vi har et tilbud som for barn fra 3.-6. klasse, og som arrangeres ukesvis i til sammen alle de 7 kommunene Rana, Hattfjelldal, Lurøy, Træna, Rødøy, Nesna og Hemnes. I tillegg tilbyr vi de mindre barna (Junior 1.-2. klasse) Friluftsskoler i Rana i uke 27, 28, 29 og 30.

I løpet av 5 dager (3 døgn i Træna, Lurøy og Rødøy) skal deltakerne ved Friluftsskolen få prøve seg på en rekke spennende friluftsaktiviteter. De vil bli tett fulgt opp av 3 erfarne ledere, der hovedparten er lærerstudenter. Det vil være fokus på aktiviteter som bålkurs, spikkekurs, førstehjelpskurs, kløyving av ved, bading med våtdrakt, mat på bål, lassokasting, innføring i kart og kompass og selvsagt masse lek og moro i naturen. Ukene avsluttes med en ekspedisjon fra torsdag til fredag med overnatting i lavvo (gjelder ikke Junior).

Tilbudet hver uke er slik:

• Mandag – onsdag: Kl. 09.00 – 15.00
  • Torsdag kl. 12.00 – fredag kl. 12.00 (Ekspedisjon med overnatting i lavvo)

Fast oppmøte- og avslutningsted sted hver dag, men aktivitetene vil foregå andre steder.

I Træna, Lurøy og Rødøy vil tilbudet bli over 3 døgn med overnatting i lavvo. Dette av hensyn til reisemulighetene.

Kapasitet og påmelding
Vi har kun plass til maksimalt 25 deltakere hver uke. Nytt av året er at påmeldingen skjer elektronisk på nett via www.deltager.no, søkeord: «Friluftsskolen 2017». Oppgi navn, alder, postadresse og ønsket uke og deltakersted.Vi praktiserer fremdeles «førstemann til mølla»-prinsippet. For mer informasjon sjekk Facebooksidene våre «Polarsirkelen Friluftsråd» eller nettsidene våre www.friluftsrad.no/polarsirkelen.

Ved nærmere spørsmål ring Rebekka Braaten Bruvold på tlf: 94131917.

Tilbudet i de ulike kommunene

• Rana : uke 26, 31, 32 og 33 (3.-6. klasse) i Klokkerhagen
  • Rana Junior : uke 27, 28, 29 og 30 (1.-2. klasse) i Klokkerhagen
  • Lurøy : uke 26
  • Træna : uke 27
  • Rødøy : uke 28
  • Nesna : uke 29
  • Hemnes : uke 30
  • Hattfjelldal : uke 31

Se informasjonsbrosjyren vår her: https://www.nesna.kommune.no/filarkiv/oppvekst-og-kultur/89-friluftsskolen-2017/file

Realiseres takket være en god sponsor;
Et langsiktig samarbeid med Helgeland Sparebank har gjort dette tilbudet mulig, ikke minst gjort at vi kan tilby en forholdsvis lav egenandel.

Besøk oss gjerne på nett:

Nettsidene våre: www.friluftsrad.no/polarsirkelen

Facebook: https://www.facebook.com/Polarsirkelen-Friluftsr%C3%A5d-180504585383546/?fref=ts

Sist redigerttorsdag, 16 februar 2017 13:45