Søknad om redusert foreldrebetaling/gratis kjernetid i barnehage

Illustrasjonsfoto - barnehage Kenneth Solfjeld Illustrasjonsfoto - barnehage

Har du lav inntekt og barn i barnehage eller SFO?

Foreldre med lav inntekt kan søke om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid i barnehage. Nesna kommune behandler søknader på vegne av alle barnehagene i kommunen, også de private. Stortinget fastsetter hvert år en øvre grense for samlet inntekt for å få redusert foreldrebetalingen. I 2020 er denne grensen 574 750 kroner. Samlet inntekt er inntekten for begge foreldre eller for den av foreldrene som har omsorg for barnet. Inntekten beregnes ut i fra fjorårets skattemelding. Hvis det er betydelig endring i inntekten kan beregningen gjøres ut ifra dokumentasjon på dette, for eksempel lønnslipp fra de 3 siste månedene.

Gratis kjernetid er en ordning hvor 2-, 3-,-4 og 5-åringene får 20 timer gratis per uke om samlet inntekt er mindre enn maksbeløpet. Maksbeløpet i 2020 er 566 100 kroner.

Vil du søke om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid i barnehage, eller redusert foreldrebetaling i SFO?

Bruk søknadsskjema her

Når du sender søknaden må du legge ved skattemelding for fjoråret.  Hvis du har hatt vesentlig reduksjon i inntekten kan lønnslipp/utbetalingsoppgave for de 3 siste månedene legges til grunn.

Har du spørsmål til ordningen med redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid i barnehage og SFO? Ta kontakt med Nesna kommune, servicetorget. Telefon 75 06 70 00. E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist redigertmandag, 24 august 2020 14:40