Det skjer på Nesna – Sjyen og Arctic Race of Norway!

Det er bare timer til det braker løs med det som blir Helgelands største og proffeste sportsarrangement noen sinne. På Nesna jobbes det på spreng for å bli ferdig til arrangementet og festivalen.Lagene kommer mellom 10.00 og 11.00 for å skrive seg inn og det vil bli premie- og trøyeutdeling fra hovedscenen.

Nesna

Her vil ordfører dele ut premien til den som vinner Vikingtrøya, det vil si den som jobber best for laget sitt. Utøveren vil få et weekendopphold for familien på Havblikk med alle aktiviteter en kan ønske seg, for eksempel dykking, kajakk, havfiske eller turer. Bufetat og fosterhjemstjenesten er sosial partner og vil dele ut vikingtrøya. Lagene presenteres av Arctic Race og ellers vil det være TV-sending på storskjerm hele dagen i gjennom. Sponsorkaravanen, en samling med biler fra sponsorene, starter klokka 12.00. Det er sagt at under Tour de France ble det blant annet kastet ut 10.000 sjokoladebiter så det er mulig det vil drysse milde gaver fra karavanen utover publikum. Syklistene sitter opp ca kl 12.30 og starten er klokka 13.00. Ca klokken 13.30 er syklistene ut av Nesna kommune og fortsetter innover mot Utskarpen og Rana og videre til målgang på Korgfjellet.

Festival
Alle bør få med seg festivalen Sjyen. En gjeng mente Nesna burde ha en egen festival og lagde det i forbindelse med ARN, og døpte den Sjyen. Her får det voksne publikumet og båtfolket høre Polaren Cornelis på fredag og det er jazz på bryggekanten med About Time lørdag. Ungdommen får konsert med Trekløver og sommerrockbandene på lørdag klokken 17.00. Ellers spiller Nora Konstanse, Marit Larsen, Nico D og Emilie Sofie. Marit Larsen er det nærmeste du får en kioskvelter på Nesna, hun fylte Thorvalds til randen sist hun var her. Sist og ikke minst, har du to dråper blod igjen i dansefoten så vil øyværingsreggaekollektivet QueDuhSkah vekke det til liv natt til søndag. Nesnabandet spiller på heimsjyen og er garantisten for god stemning inn i sommernatta. Maten er fra Afrika, Samosa, lagd på Nesna og bør nytes. Verdens beste festivalmat!

Aktivitetstilbud
MiniArn – sykkelløpet for de minste starter klokka 10 med påmelding og oppstart kl 10.30. I tillegg til fine opplevelser vil alle deltagerne få gratis inngang til vannsklia på Havblikk. Her trengs altså både sykkelskjorte og badebukse. Nesna IL vil arrangere volleyballturnering og fotballtriksekonkurranse. Se om du kan slå Marius og Onkel Knut i volleyball? Eller tør du utfordre to 12- åringer i triksekonkurranse, finn Nesna IL! Nesna kystlag arrangerer marked hvor det tilbys alt fra lefser, brukskunst, treskjæring, tapas, kjoler og mye mer. Torget åpner klokken 10.00 og vil være åpent til klokken 20.00.

Stian2

Galskap
Ikke noe Arctic Race uten galskap. Sjonfjellkafeéen skal pakkes inn i rosa plast. Det er stedets bønder som kommer sammen for å farge den gamle kafeen rosa. Alle har sett de rosa høyballene på jordene, nå blir hele huset pakka inn. Kristin og Pål Vinje og Ingrid Walnum, Arnold Sjøteig og Rita Bratbak har organisert innsamling og hengt opp sykler i alle regnbuens farger i trærne på tettstedet. Det er et fargerikt og spenstig initiativ som setter farge på plassen. De har også tatt initiativ til at alle tilskuerne burde grave i kjeller og loft og finne fram de ærverdige nesnalobbene for å markere plassen og holde seg svært varm på beina. Teaterlaget på Nesna, TeaterZahl skal lage et stunt på lørdagen, en vet ennå ikke hva de finner på. Det har vært mange eksempler på galskap fra teaterlagets side, for eksempel på Trænafestivalen. Nesna kommune markerer Arctic race med eget skilt, og med banner som henger i lysstolpene. Kommunen har pynta seg til fest og snart er den store dagen her.

Overnatting
Det er fritt fram for alle å telte på Sjonfjellet og ta en sein morrakaffe i ro og mak når syklistene passerer andpusten på det 320 meter høye spurtpunktet på fjellet. Aldri trenger du å yte så lite for å se andre yte så mye. Ellers så kan du kontakte Havblikk Camping for overnatting, det er utvida bobilparkering på Nord Universitet og det er mulig å telte i den vakre høgskoleparken. Spørsmål? Ta kontakt med Nina på Havblikk.

Utskarpen
Det settes opp buss fra Utskarpen for å se festivalen og ikke minst heimbygdingen Emilie Sofie på festivalen. Det er også mulig å reise til og fra Nesnaøyene med ekstrabåter denne helga. Billetter kan kjøpes på www.sjyen.no. Alt er klappet og klart for tidens sportsarrangement og en fantastisk helg på Nesna!

Gleder seg
Ordfører, Hanne Davidsen, oppfordrer alle til å ta med flagg og banner og lage liv og røre langs løypa. – Vi vil vise fram Nesna og det mangfold av innbyggere og befolkning vi har. Vi har massevis av flott frivillige og gleder oss til å feire sykkelidretten, Nesna, Sjyen og livet på det som blir en vakker augustdag på Helgeland.

Sykkel på Sjonfjellet

Sist redigertonsdag, 10 august 2016 21:31