Nyheter

Havvind på Nesna

Thomas Nordvoll og Arnt Skogsøy er klar for å skape et nytt industrieventyr Foto: Halvor Hilmersen Thomas Nordvoll og Arnt Skogsøy er klar for å skape et nytt industrieventyr

I forbindelse med Westcon Helgelands planer om produksjon av understell til flytende havvind besøkte fylkesråd Thomas Nordvoll Nesna. Det gis full støtte til prosjektet fra Nordland fylkeskommune.

– Flytende Havvind kan bli et nytt industrielt eventyr i Norge og da er det viktig at også nord-norsk leverandørindustri deltar. Nå når forutsetningene for dette eventyret legges så er Westcon Helgeland, konsortiet og miljøet rundt planene på Nesna vårt sterkeste kort på hånda, sier fylkesrådsleder Nordvoll.

Westcon Helgelands planer om å produsere betongunderstell for flytende havvind krever en investering i teknologi og infrastruktur på omlag 800 millioner kr.

– Det er spennende tider og hvis vi kommer i gang vil det ha ringvirkninger for hele Helgeland, sier Arnt Skogsøy, daglig leder Westcon Helgeland, –  Nye arbeidsplasser, økt verdiskaping og positiv vekst vil styrke vår region og være en vekstimpuls for Nordland. Skogsøy arbeider nå med reguleringsplaner og å skaffe en form for risikoavlastning for grunnlagsinvesteringene i området.

– Vi satser for å lykkes med å skape et nytt industrieventyr, slår Skogsøy og Nordvoll fast.


Sist redigertmandag, 27 juni 2022 08:22
melbet betwinner
brazzers naughty america brazzers porno xhamster

Logg inn