Oppfordring til selvtest før oppstart i skole og barnehage

Oppfordring til selvtest før oppstart i skole og barnehage Foto: Pixabay

Helsemyndighetene oppfordrer elever (grunnskole, videregående skoler og voksenopplæring) og ansatte i barnehager og skoler til å ta en selvtest (hurtigtest), tidligst 24 timer før de møter på skole eller barnehage etter juleferien. De som har gjennomgått covid-19 de siste 3 måneder, og de som har fått boosterdose for mer enn en uke siden, skal ikke testes.

I Nesna kommune gjennomføres testing mandag 3. januar før skole- og barnehagestart tirsdag 4. januar. Tester for barn og ansatte i grunnskole og barnehage vil bli delt ut ved Nesna skole, og foresatte vil få egen melding om hvordan de kan hente ut tester via skolens fagsystem.

KVN vil sørge for at elever og ansatte testes i tråd med den nasjonale oppfordringen. Elever fra andre kommuner skal teste seg før de forlater hjemkommunen.

Sist redigerttorsdag, 30 desember 2021 14:03