Åpen filmvisning og debatt om stedsutvikling

Åpen filmvisning og debatt om stedsutvikling Foto: @Saabyggviossenfoss

I forbindelse med UITs stedsutviklingsstudie som nå går delt mellom Mo i Rana og Nesna, inviterer UIT til åpen filmvisning, etterfulgt av debatt om sentralisering og stedsutvikling.

Dette arrangementet er  åpent for alle og skjer i kommunestyresalen på Nesna mandag 18. oktober kl 18.00.

Lokal mobilisering mot sentralisering

«Hva gjør vi på Bleik når vi ikke har en foss? Jo, vi bygger en foss!» av Trond Waage og Anniken Førde, handler om landsbyen Bleik på Andøya og den kontinuerlige kampen for å opprettholde et bygdesamfunn.

Filmen viser hvordan de tar i bruk sterke stedsfortellinger og mobiliserer når skolen legges ned, hvordan de arbeider for å skape og opprettholde sosiale arenaer og hvordan de kjemper mot sentralisering og strukturering i fiskerinæringa. De mange eksemplene på lokal mobilisering, er på mange måter suksessfortellinger. Men de er også bevis på det dramaet slike bygdesamfunn står ovenfor.

Debatt

Filmen etterfølges av en debatt om hvordan bygdesamfunn kan mobilisere mot sentralisering.

I panelet:
Hanne Davidsen – ordfører. Nesna