Nyheter

Møt minecrafteren Helena fra Hugla

Helene flankert av Analilia Castro, Jeanette Stenersen og Hanne Davidsen Foto: Halvor Hilmersen Helene flankert av Analilia Castro, Jeanette Stenersen og Hanne Davidsen

Helena Stenersen Johansen har vunnet plass i den nordiske finalen i Minecraft. Hun representerer Nordland og Nesna.

– Å bygge mitt eget rom og mitt eget hus er gøy. Jeg innreder og bygger funksjoner, hemmelige ganger og rom, sier gameren Helena da vi besøker henne og moren på Nesna bibliotek.

– Jeg kan sitte alene, eller sammen med venninna mi Jenny. Helena går i femte klasse, bor på Hugla, og forteller at hun bruker litt tid på Minecraft hver dag.

– Det er kjempegøy, ler hun. Mor Jeanette Stenersen er stolt av datteren sin. – Helena er dedikert og opptatt av det hun gjør og da er det kjempegøy at hun lykkes.

Bibliobattles

Helena har deltatt i Bibliobattles, en del av Bibliogames som arrangerer spillkonkurranser for barn over hele landet. I år har det vært konkurranser i Minecraft og Fortnite, der Nesna Bibliotek ble plukket ut fra Nordland til å delta.

Bibliotekar Analilia Castro forteller at hun er stolt av elvene som har deltatt.

– Vi har Helena som har vunnet plass i finalen i Minecraft. I tillegg har vi to gutter som ikke vil gå ut med navnet sitt, men som kaller seg «Laksene». De skal spille i Fortnite-finalen.

– Full pott fra Nesna med andre ord, ler hun. Finalen i Bibliobattles legges til Nordic Game Week - en uke der bibliotek i Norden gjør en felles innsats for spillformidling.
Av Halvor Hilmersen

Sist redigertfredag, 15 oktober 2021 13:53

Logg inn