Nye nasjonale tiltak fra 25. mars

Oppdatering fra kriseledelsen:
På grunn av smittesituasjonen i Norge, har regjeringen innført strengere nasjonale tiltak. Tiltakene gjelder fra torsdag 25. mars.

De nye anbefalingene er som følger:

• Én-meteren blir til to-meteren. De som du hittil har holdt minst én meters avstand til, bør du fra nå av holde minst to meters avstand til.
  • Ha få kontakter og de samme over tid. Vi anbefaler maks ti sosiale kontakter per uke.
  • Maks to gjester på besøk.
  • Hvis du kommer fra et område med høyt smittenivå, bør du verken dra på overnattingsbesøk eller ha overnattingsbesøk. De som bor alene og barn og unge under 20 år kan ha overnattingsbesøk av én til to faste venner.
  • Vi anbefaler bruk av munnbind på alle steder der det ikke er mulig å holde to meters avstand.
  • Vi anbefaler folk å bare benytte seg av kjøpesentre og varehus i hjemkommunen.
  • Vi anbefaler at alle reiser som ikke er nødvendige utsettes med disse unntakene:
    • Reiser til arbeid når det ikke er mulig med hjemmekontor.
    • Reiser hjem til familien for studenter uten familie der de studerer.
    • Reiser til hytte sammen med egen husstand.

Påsken nærmer seg, og Nesna kommune ber innbyggere og besøkende om å følge nasjonale smittevernregler og gjeldende anbefalinger.

Oversikten finner du her:

Vi ønsker alle en god og smittefri påske!