Nyheter

Listeforslag til kommunevalget

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert mandag, 30 november -0001 01:00

Valgstyret godkjente i møte 15. mai 2019 følgende valglister til kommunestyrevalget 2019 i Nesna kommune: 

https://www.nesna.kommune.no/filarkiv/felles-administrasjon/241-valglister-2019/file 

Listene er også lagt ut i servicetorget, etter valgloven § 6-7.

Klagefristen er 28.05.2019, det vil si sju dager etter kunngjøring.
Eventuelle klager sendes til Valgstyret via e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Les mer

Tilbud om datahjelp

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert torsdag, 11 april 2019 12:38

Bruk av digitale verktøy og tjenester er en del av hverdagen for de fleste. Digital kompetanse er dermed en viktig forutsetning for å kunne delta aktivt i samfunnet; Dette handler om livskvalitet, verdighet, og ikke minst mulighet til å delta på like vilkår i demokratiet.
Grunnleggende digital kompetanse er en viktig forutsetning for at innbyggerne skal kunne ta i bruk de offentlige digitale tjenestene som det stadig blir flere av, og som til dels erstatter direkte kontakt med saksbehandlere og veiledere. Økt bruk av disse tjenestene vil bidra til bedre og mer effektive offentlige tjenester, samtidig som det frigjør ressurser til å utføre andre offentlige oppgaver både sentralt og lokalt.

Nesna kommune har fått tildelt midler til å utforme et kommunalt veiledningstilbud i grunnleggende digital kompetanse. Nesna bibliotek, Frivilligsentralen og kommunens servicetorg har gått sammen om et veiledningstilbud til alle som ønsker veiledning og hjelp til å øke sin digitale kompetanse. Tiltakene er lavterskeltilbud og er åpent for alle.
Biblioteket og servicetorget har åpent for datahjelp to tirsdager hver måned, her kan alle som ønsker det gjøre avtale om digital veiledning. Tilbudet er én-til-én veiledning etter avtale, og de som ønsker hjelp tar med eget utstyr (pc, nettbrett, mobil eller tilsvarende). Vi kan hjelpe med for eksempel e-post, internettsøk, bibliotekets e-tjenester, finne frem på offentlige nettsider, digital bildebehandling, skriveprogrammer, Facebook, e-bøker, apper og andre enkle oppgaver på nettet Vi kan ikke hjelpe med skriving av søknader eller utfylling av skjema, nettbankproblemer eller opprydding av private datamaskiner som har virus eller uønsket programvare.

I tillegg arrangerer Frivilligsentralen datakafé hver måned med fokus på ulike tema som presenteres av innleide forelesere. Dette tilbudet er åpent for alle, og du trenger ikke avtale tid på forhånd. Frivilligsentralen vil annonsere tidspunkt og tema for hver Datakafé, og har du innspill til tema er du velkommen til å melde ønsket til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Velkommen til datahjelp og datakafé - oversikt over datoer og påmelding finner du her: https://www.nesna.kommune.no/filarkiv/oppvekst-og-kultur/236-datahjelp-plakat/file

Les mer

Strandryddesesongen er i gang!

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert torsdag, 28 mars 2019 15:26

Registrer forsøplede områder

I år inviterer Hold Norge Rent til en storstilt dugnad for å kartlegge forsøplede områder. Målet er både å få mer kunnskap om forsøpling og å gjøre det enkelt for frivillige å finne et sted å rydde.
For å legge inn et forsøplet område, gå inn i Ryddeportalen, klikk på kartet og velg Registrer forsøplet område. Les mer om forsøplede områder her.

Les mer

Helikopterbefaring av kraftlinjenettet 2019

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert mandag, 30 november -0001 01:00

Som områdekonsesjonær for distribusjon av elektrisitet, er Helgeland Kraft pålagt årlige befaringer av deres linjenett. Noe av denne befaringen foregår som lav flyving med helikopter langs linjene for å kunne oppdage avvik og ta bilder av disse. I 2019 skal det befares med helikopter over store deler av Helgeland. Befaringa vil vare fra uke 13 til uke 17, avhengig av værforholdene. Under befaring med helikopter er det en rekke faktorer Helgeland Kraft prøver å ta hensyn til. Herunder dyreoppdrett (rev, hest, mink etc.), reindrift, kirke, sykehus, sykehjem og andre de vet kan bli forstyrret av helikopter. Det kan dog dukke opp ting Helgeland Kraft ikke har oversikt over.

Kontaktpersoner Helgeland Kraft Nett AS:

Magne Skogly
+47 47 46 94 57

Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen

Logg inn

Translate
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu