Nyheter

Nå kommer feieren!

 • Publisert i Nyheter
 • Sist redigert tirsdag, 25 april 2017 16:35

Nå får vi feierne på besøk i Nesna. De begynner feiejobben 2. mai, du kan se feieplanen her. Huseier vil motta varsel i posten om planlagt feiing. Da er det viktig at du setter opp stige, slik at feieren kan få tilgang til pipa di. Det er ikke feieren sitt ansvar at pipa di blir feid, det er ditt ansvar som huseier.

Lav gjennomføringsgrad i Nesna

Gjennomføringsgraden for både feiing og tilsyn er lav i Nesna. Dette er bekymringsverdig ut fra ett brannforebyggende perspektiv.
Det fører i realiteten også til et ganske betydelig merarbeid for feietjenesten, når feieren må besøke et bygg som ikke er klargjort for feiing.
Det er derfor viktig at du tar kontakt med feietjenesten dersom du av en eller annen grunn blir forhindret fra å gjøre klart for feiing, eller dersom du ikke ønsker feiing.
Kontaktinformasjon til feietjenesten finner du her.

Det finnes 980 pipeløp i Nesna. Av disse er 655 registrert i bruk. Alle pipeløp skal ikke feies hvert år, men i 2016 var det kun 198 av til sammen 444 planlagte feiinger som kunne gjennomføres. Det vil si at det var hele 246 pipeløp som ble besøkt av feieren i Nesna, men som ikke ble feid. Årsaken kan være at det det ikke var gjort klart for feiing, eller at det av andre årsaker ikke kunne gjennomføres feiing.

vedkubber

Hvorfor må vi feie?

Feieren rengjør skorstein, røykkanaler og sotuttak. Minst like viktig er det at feieren samtidig gjennomfører kontroll med de deler av skorsteinen som er tilgjengelig under besøket. Ved skader på deler av skorsteinsløpet kan røyk og varme smitte til andre bygningsdeler og medføre stor fare for brann.

Beksot

Dersom det danner seg beksot i røykrøret, kan man risikere pipebrann. Beksot er et svært hardt og blankt sotbelegg som dannes i pipa ved ufullstendig forbrenning.
Rått brensel og for liten trekk bidrar til bek på innsiden av pipa. Grunn: Man når ikke temperaturer som kreves for å få til en fullstendig forbrenning av røykgassene fra ovnen. Beksot er lett antennelig. Det er den mest brennbare sottypen. Mye beksot i skorsteinen utgjør derfor stor pipebrannfare. Pipebrann kan føre til høy temperatur, noe som kan skade skorsteinen og føre til brann i bygningen.

Miljøhensyn

Sot i pipa medfører større utslipp av partikler. I tillegg til regelmessig feiing, har det stor betydning hvordan du fyrer. Dersom du fyrer med fuktig ved, er det 10 - 30 ganger høyrere sot- og partikkelutslipp enn om du bruker tørr ved. Det er også viktig å raskt få opp temperaturen, slik at varmen brenner opp sot og røyk. Du finner mer informasjon om feiing og fyring på feietjenestens nettsider. I videoen nederst i artikkelen kan du se hvordan du kan fyre riktig.

Hytter

I 2016 ble det innført et nasjonalt krav om feiing og tilsyn med fyringsanlegg i fritidsboliger. Det er ikke planlagt feiing og tilsyn i fritidsboliger i 2017, men hytteeiere og andre med fritidsbolig kan henvende seg til feietjenesten, så utfører vi tjenestene i det omfang vi rekker over.

 

Les mer

Strandryddedagen 2017

 • Publisert i Nyheter
 • Sist redigert mandag, 24 april 2017 15:45

I 2017 finner Strandryddedagen sted lørdag 6. mai. Strandryddedagen er en del av strandryddeuken som i år er 2.- 7. mai. Strandryddedagen er en nasjonal dugnad i regi av Hold Norge Rent der flere tusen frivilllige rydder sine lokale strender frie for søppel en lørdag i året med mål om et søppelfritt Norge.
Alle kan bidra, og det inviteres familier, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere m.fl. til å delta. Nesna kommune vil da i samarbeid med HAF som i alle år før tilrettelegge sorte søppelsekker, og vil organisere transport fra kjente samlingssteder til gjenbruksstasjonen.

TAKK FOR HJELPA!

Les mer

Kulturprisen - husk å nominere din favoritt!

 • Publisert i Nyheter
 • Sist redigert onsdag, 19 april 2017 15:24

Har du noen du  vil nominerer til årets kulturpris?

Nesna kommune deler hvert år ut en kommunal kulturpris.

Kulturprisen har som formål å tjene til inspirasjon og motivasjon for kulturarbeidere i Nesna kommune Kulturprisen kan tildeles for aktiviteter innenfor hele kulturområdet. Kulturprisen skal primært gå til enkeltpersoner bosatt i Nesna kommune – men kan også tildeles personer som på annen måte er knyttet til kommunen. Prisen kan også tildeles lag, foreninger og lignende.

Forslag på kandidater til kulturprisen fremmes av enkeltpersoner, lag og foreninger. Forslaget skal begrunnes av forslagsstilleren.

Frist for innlevering av forslag er 5. mai 2017.

Forslag sendes til Nesna kommune, postmottak, Moveien 24, 8700 Nesna eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Les mer

Informasjon fra Nordland Fylkeskommune: Redusert tannhelsetilbud fram til august

 • Publisert i Nyheter
 • Sist redigert fredag, 07 april 2017 12:32

Redusert tannhelsetilbud i Nesna og Lurøy

Grunnet tannlegemangel fram til i august 2017, vil tilbudet om behandling hos tannlege bli midlertidig begrenset i Nesna og Lurøy kommune.
Rettighetspasienter vil bli ivaretatt som tidligere, fortrinnsvis av tannpleier. Innkallinger for undersøkelser og vurderinger blir ivaretatt
Det vil delvis være tannlege tilstede på Nesna tannklinikk ut mai. Ny fast tannlege til Nesna / Lurøy er ansatt og oppstart planlegges fra ca. 1. august 2017. Det vil i tillegg bli utlyst ytterligere en tannlegestilling til området - rett over påske. Ferieavvikling gjennomføres i juli måned.
Tannklinikkene vil i kommende periode være bemannet med tannhelsesekretærer og tannpleier. For akutt behandling hos rettighetspasienter, vil tannklinikkene i Mo, Selfors, Leirfjord og Sandnessjøen være behjelpelig med behandling. Kontakt formidles gjennom tannhelsesekretærene på de lokale tannklinikkene.

Les mer

Mobilt bredbånd på Strandlandet m.m. kommer!

 • Publisert i Nyheter
 • Sist redigert torsdag, 06 april 2017 13:12

Nesna kommune i samarbeid med Leirfjord kommune har gleden av å informere om at det nå er tegnet avtale med Telenor angående framtidig forsyning med mobilt bredbånd.
Dekningsområdet omfatter Strandlandet på Nesna, sjøareal og Levang side. Byggestart er planlagt så fort som mulig i 2017, byggetid maks. 16 måneder. Det vil si at anlegget settes i drift i august 2018 senest.

I sammenheng med den basestasjonen som skal plasseres i Nesna er det nødvendig å tegne nødvendig(e) grunneieravtale(r). Her har vi tett og god kontakt allerede, men Telenor foretar en del "finregning" for tiden for å optimalisere plasseringen av den basesatsjonen. Dette med sikt på optimal bredbåndforsyning. Vi kommer med mer informasjon i sammenheng med konkret byggestart.

Les mer

Ledige kommunale leiligheter

 • Publisert i Nyheter
 • Sist redigert mandag, 10 april 2017 10:49

Ulike typer kommunale leiligheter er tilgjengelig og kan leies øyeblikkelig.
Ta gjerne kontakt med Nesna kommune /v Servicetorget, tlf. 7506 7000 eller med Boligkontor /v Edith Mathisen, tlf. 7506 7310.
Eller pr. e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen

Logg inn