Nyheter

Varsel om flom- og jordskredsfare

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert mandag, 30 november -0001 01:00

NVE melder fra om flom- (oransje) og jordskredfare (gult) sør i Nordland

Informasjon om flom: https://www.varsom.no/flom-og-jordskredvarsling/varselid/282310

Informasjon om jordskredfare: https://www.varsom.no/flom-og-jordskredvarsling/varselid/281910?utm_source=abonner&utm_medium=email&utm_campaign=landslide

Det ventes opp mot 100 mm regn på 24 timer fra fredag morgen til lørdag morgen, mindre i indre strøk. Regnet skal etter hvert gå over i bygenedbør.

Vi viser for øvrig til informasjon i lenkene.

Les mer

UNG I NESNA - helsestasjon for ungdom

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert onsdag, 28 august 2019 15:04

Hver mandag i skoleåret er helsestasjonen åpen mellom kl 17 og 19.

Tilbudet er til både gutter og jenter 13 - 25 år, det er gratis, ingen timebestilling, de som jobber der har taushetsplikt.

Du kan snakke om kjærlighet, seksualitet, prevensjon, seksuelt overførbare sykdommer, problemer i hverdagen, rus, spiseforstyrrelser, uønsket graviditet, abort og mye annet.

Dere møter helsesøster og lege. Har du problemer som vi ikke kan hjelpe deg med der og da, vil du få hjelp videre i systemet.

Les mer

Oppstart av barseltreff og babysang

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert mandag, 30 november -0001 01:00

Vi ønsker alle velkommen, fra nyfødte og oppover til barseltreff og babysang, sammen med småbarna på avdeling Krabben i Nesna barnehage.

Vi starter opp mandag 26.august, og fortsetter hver mandag kl 10.00.
Vi synger og leiker sammen med de små, under kyndig ledelse av musikkpedagog Tove Sjåfjell. Etterpå byr vi på kaffe eller te, og mulighet til en trivelig pratestund.
Tilbudet er gratis og uforpliktende. Det er ingen påmelding, bare å møte opp.
Vi holder til i Lauvstadvegen 5, følg merket «løype».

Tilbudet er et samarbeid mellom Nesna barnehage, Nesna Musikk- og kulturskole, og Nesna Helsestasjon.

Les mer

Tilbud om datahjelp

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert torsdag, 11 april 2019 12:38

Bruk av digitale verktøy og tjenester er en del av hverdagen for de fleste. Digital kompetanse er dermed en viktig forutsetning for å kunne delta aktivt i samfunnet; Dette handler om livskvalitet, verdighet, og ikke minst mulighet til å delta på like vilkår i demokratiet.
Grunnleggende digital kompetanse er en viktig forutsetning for at innbyggerne skal kunne ta i bruk de offentlige digitale tjenestene som det stadig blir flere av, og som til dels erstatter direkte kontakt med saksbehandlere og veiledere. Økt bruk av disse tjenestene vil bidra til bedre og mer effektive offentlige tjenester, samtidig som det frigjør ressurser til å utføre andre offentlige oppgaver både sentralt og lokalt.

Nesna kommune har fått tildelt midler til å utforme et kommunalt veiledningstilbud i grunnleggende digital kompetanse. Nesna bibliotek, Frivilligsentralen og kommunens servicetorg har gått sammen om et veiledningstilbud til alle som ønsker veiledning og hjelp til å øke sin digitale kompetanse. Tiltakene er lavterskeltilbud og er åpent for alle.
Biblioteket og servicetorget har åpent for datahjelp to tirsdager hver måned, her kan alle som ønsker det gjøre avtale om digital veiledning. Tilbudet er én-til-én veiledning etter avtale, og de som ønsker hjelp tar med eget utstyr (pc, nettbrett, mobil eller tilsvarende). Vi kan hjelpe med for eksempel e-post, internettsøk, bibliotekets e-tjenester, finne frem på offentlige nettsider, digital bildebehandling, skriveprogrammer, Facebook, e-bøker, apper og andre enkle oppgaver på nettet Vi kan ikke hjelpe med skriving av søknader eller utfylling av skjema, nettbankproblemer eller opprydding av private datamaskiner som har virus eller uønsket programvare.

I tillegg arrangerer Frivilligsentralen datakafé hver måned med fokus på ulike tema som presenteres av innleide forelesere. Dette tilbudet er åpent for alle, og du trenger ikke avtale tid på forhånd. Frivilligsentralen vil annonsere tidspunkt og tema for hver Datakafé, og har du innspill til tema er du velkommen til å melde ønsket til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Velkommen til datahjelp og datakafé - oversikt over datoer og påmelding finner du her: https://www.nesna.kommune.no/filarkiv/oppvekst-og-kultur/236-datahjelp-plakat/file

Les mer

Strandryddesesongen er i gang!

  • Publisert i Nyheter
  • Sist redigert torsdag, 28 mars 2019 15:26

Registrer forsøplede områder

I år inviterer Hold Norge Rent til en storstilt dugnad for å kartlegge forsøplede områder. Målet er både å få mer kunnskap om forsøpling og å gjøre det enkelt for frivillige å finne et sted å rydde.
For å legge inn et forsøplet område, gå inn i Ryddeportalen, klikk på kartet og velg Registrer forsøplet område. Les mer om forsøplede områder her.

Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen

Logg inn

Translate
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu