Kunngjøringer og høringer

Høring: Kommunal hjorteviltplan 2019-2022

I forskrift om forvaltning av elg, hjort og rådyr 2010 og tilhørende rundskriv av mars 2012 er det gitt føringer om at kommunene må utarbeide kommunale mål for utviklingen av hjorteviltbestandene. Slike kommunale mål skal være både målbare og etterprøvbare. De skal være realistiske og ha ei tidsramme slik at de kan evalueres i forhold til enkle kriterier. Viltet har både positive og negative konsekvenser for samfunnet. Kommunen skal balansere forskjellige hensyn og det er viktig at ulempene for jord- og skogbruk samt andre samfunnsinteresser blir holdt på et akseptabelt nivå. Det er nå utarbeidet ny hjorteviltplan for perioden 2019-2022.
Driftstyret fattet følgende vedtak 13.12. 2018 ; «Forslag til kommunal hjorteviltplan i Nesna kommune sendes på høring til aktuelle høringsparter med en høstingsfrist til 1. februar."

Høringssvar sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Planen i sin helhet finnes her: https://www.nesna.kommune.no/filarkiv/plan-og-utvikling/201-kommunal-hjorteviltplan-2019-2022/file