Kunngjøringer og høringer

Nesnastudenter nominert til årets navn i akademia

Pressemelding

Førsterangs studenter på Nesna - kan bli årets navn i akademia

Studentene ved campus Nesna er blant finalistene til årets navn i akademia. Det er Khrono som deler ut prisen, og det er første gang den deles ut. - Prisen skal gå til en eller flere personer som i kraft av sine meninger eller handlinger har reist eller formet viktige debatter i og utenfor akademia, skriver Khrono som er en uavhengig nyhetsavis for høyere utdanning og forskning.

Juryen sier i sin begrunnelse at Nedleggingen og prosessen fram mot nedleggingsvedtaket, utløste kraftige protester og aksjoner på Helgeland hvor studentene stod sentralt. Nesnastudentene har satt universitets- og høgskolepolitikken på den storpolitiske dagsorden. Striden griper inn i en større sentrum/periferi-diskusjon og studentene og deres allierte løfter en viktig debatt med betydning langt utover campus Nesna.

- Det er fantastisk, og vi er glad for støtten vi får gjennom denne nominasjon, sier Kathrine Øines Dishington Johnsens som har stått sentralt i aksjonen på Nesna, og som er nominerte sammen med Wanja Skog Hermansen, Aurora Hoff-Blyseth og Fay-Reneé Olsen Waag

Nesna kommune støtter studentene som har fått en mye vanskeligere studiehverdag etter vedtaket om nedlegging. Studentene på Nesna har måtte tåle nedsnakking og usannheter fra universitetsledelsen, men har tatt opp kampen mot den urett de opplever - Jeg er stolt og glad på deres vegne sier ordfører Hanne Davidsen i Nesna Kommune – De står opp for opp for sine rettigheter på en måte som inspirerer oss alle.

Bilde: Kathrine Øines Dishington Johnsen, foto: Hans Petter Sørensen.

For mer informasjon kontakt:

Kathrine Øines Dishington Johnsen, nominert Nesnastudent, tlf 476 61 198

Hanne Davidsen, ordfører, Nesna kommune  tlf 48 11 83 05