Støttekontakter, besøkshjem og fosterhjem

Barneverntjenesten i Nesna kommune søker støttekontakter, besøkshjem og fosterhjem. Vi ønsker kontakt med unge, eldre, enslige og familier som ønsker å arbeide med barn og unge. I enkelte saker har vi også behov for å engasjere personer eller familer av utenlandsk opprinnelse og med en annen kulturbakgrunn.

Støttekontakter bidrar til at barn og unge får muligheten til å mestre ulike oppgaver og situasjoner bedre. Dette kan skje ved samtaler, turer, aktiviteter o.l., sammen med en selvstendig person som framstår som trygg og god, og som bidrar til positive erfaringer.

Besøkshjem kan være en enslig eller en familie som på oppdrag fra barnevernet tar imot ett eller flere barn. Barn i besøkshjem har ofte en vanskelig livssituasjon av kortere eller lengre varlighet. Deres foreldre kan trenge avlastning for å få overskudd pga sykdom eller av andre årsaker. Målet er å gi barna positive opplevelser i hverdagen, samt gode rollemodeller i trygt og forutsigbart hjem å besøke.

Fosterhjem rekrutteres i hovedsak av statlig regional barnevernsmyndighet (Bufetat). De formidler til kommunene, men en kan også bli engasjert som fosterhjem direkte gjennom barneverntjenesten i Nesna. Ønsker du å få mer informasjon om det å bli fosterhjem ber vi deg ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Veiledning gis av barneverntjenesten. Lønn etter avtale.

Ta gjerne kontakt med en av barnevernkonsulentene for mer informasjon eller for å gjøre en avtale: Cicilie Oddøy, Randi Skog eller Martin Strand, tlf 75 06 70 00. Du kan også kontakte barnevernleder Ingeborg Herset på mobil 95 74 75 85 eller sende en e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.