Kommunalleder helse og omsorg - Ledig stilling

Kommunalleder helse og omsorg - Ledig stilling Foto: Halvor Hilmersen

Nesna kommune på Helgelandskysten i Nordland er en spennende kommune med stort potensiale for vekst og utvikling.  Kommunen er sentralt plassert som knutepunkt mellom kyst og innland.  1700 innbyggere bor og trives i vakker natur fra fjell til hav, med varierte friluftsmuligheter og et rikt kulturliv. Nesna kommune har kommunesenteret i Nesna tettsted og har ca. 150 årsverk.

Ønsker du mulighet for å utvikle og påvirke helse- og omsorgstjenesten i Nesna kommune? Vi har en nyopprettet stilling som Kommunalleder helse og omsorg.

Kommunalleder er en del av rådmannens strategiske ledergruppe og rapporterer til rådmannen. Kommuneområdet til kommunallederen for helse og omsorg vil ha til sammen ha ca. 70 årsverk, og ledergruppen til kommunallederen for helse og omsorg vil bestå av 7 ansatte inkludert lederen.

Kommunalleder helse og omsorg har / skal:

• sammen med sin ledergruppe, et samlet ansvar for å bidra til realisering av kommunens verdier, mål og strategier innen helse og omsorg.
  • iverksette alle politiske vedtak umiddelbart, ihht kommunelovens bestemmelser.
  • sørge for at alle nasjonale satsinger og reformer blir fulgt opp og implementert.
  • påse at alle saker som skal til politisk behandling er tilstrekkelig utredet. Kommunalleder skal påse at tema av strategisk betydning løftes opp på overordnet nivå.
  • påse at virksomhetene leverer kostnadseffektive tjenester, med bruker i sentrum, i tråd med kommunens verdier og styringsdokumenter.
  • ansvar for organisasjonsutvikling i kommuneområdet spesielt. Kommunalleder er bindeleddet mellom rådmannen og virksomhetene i kommuneområdet, og har ansvar for kommunikasjon både opp, ned og sidelengs i organisasjonen.

Formell kompetanse

• Høyere utdanning innen medisin/helse/sosialfag, minimum bachelorgrad. Unntaksvis kan særlig relevant arbeidserfaring kompensere for utdanningskravet.
  • Tilleggsutdanning innen økonomi og ledelse er ønskelig

Relevant erfaring

• Erfaring fra endrings- og omstillingsarbeid
  • Ledererfaring fra offentlig sektor
  • Ledelse av strategi- og utviklingsprosjekter
  • Kunnskap og erfaring med økonomi- og ressursstyring
  • Erfaring med målstyring, budsjett- og resultatansvar samt personalansvar

Andre kvalifikasjonskrav

• Strategiske og faglige egenskaper for å kunne lede og utvikle sektorens områder i ønsket retning
  • God kjennskap til lov og avtaleverk
  • God organisasjonsforståelse og evne til å utvikle en god og inkluderende organisasjonskultur
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne i norsk
  • Personlig egnethet vil bli vektlagt

Vi søker deg som har

Personlige egenskaper/lederstil

• Er en strategisk og analytisk leder med en motiverende, inkluderende og resultatorientert lederstil
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Evne til å bygge tillit og relasjoner internt og eksternt
  • Helhetsforståelse og gjennomføringsevne

• Spennende utfordringer og varierte arbeidsoppgaver
  • Kommunale forsikrings- og pensjonsordninger
  • Lønn etter avtale
  • Kommunen kan være behjelpelig med å skaffe bolig

Eventuelle spørsmål om stillingen kan rettes til rådmann Lill Stabell via mobil: 482 41 623 eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Søknadsfrist: 28. januar 2022

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentlig selv om søker ber om å få være anonym, jfr offentlighetsloven § 25.  ønsker om å være unntatt offentlig må begrunnes nærmere.  Hvis ønsket ikke etterkommes vil søker bli kontaktet.

Søknad og CV sendes til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist redigerttorsdag, 23 desember 2021 10:32